Překladatel Richard Olehla.
Foto: HN – Libor Fojtík
Výkonný ředitel obchodu s elektronickými knihami Palmknihy a překladatel Richard Olehla rád objevuje nová místa. V poslední době si oblíbil nový Vinohradský pivovar. Rád si dá steak z krkovičky s liškovou omáčkou, doporučuje ale i polední menu.

Vybrat správnou restauraci na oběd s obchodními partnery není jednoduché. Server IHNED.cz proto oslovil manažery, podnikatele a obchodníky, pro které jsou restaurace často druhou "kanceláří". V jednoduchém dotazníku popsali místo, které by pro byznys lunch doporučili i ostatním kolegům. Ať už kvůli dobrému jídlu, prostředí nebo obsluze.

Výkonný ředitel obchodu s elektronickými knihami Palmknihy Richard Olehla doporučuje Vinohradský pivovar.

Proč jste vybral zrovna tuto restauraci?
Restaurace Vinohradský pivovar se otevřela teprve docela nedávno. Rád objevuji nové věci a místa - zpravidla nabízí nejlepší poměr mezi kvalitou a cenou a člověk se nemusí přetahovat o místo u stolu. Ve Vinohradském pivovaru mají skvělé denní i večerní menu, které si na nic nehraje ani exotickým názvem, ani přísadami. Nadto jde o podnik výhradně nekuřácký (kuřáci musí ven na chodník) a od stolů je průhledy vidět přímo do varny.

Nabízí restaurace ve všední dny zvýhodněné (byznys) menu?
Ano.

Je něco zajímavého na prostředí restaurace?
Restaurace nabízí minimalistický design, z nějž na hosty dýchne vzdušnost a čistota.

Jak jste spokojený s obsluhou?
Výhoda nových podniků bývá, že nabízené služby jsou vysoce nad průměrem. Docela logicky: kdyby tomu tak nebylo, neměla by nová restaurace na trhu vůbec žádnou šanci.

Co z nabídky vám zatím nejvíce chutnalo?
V listopadu nabízejí tradiční svatomartinské speciality. Ze stálé nabídky pak můžu vřele doporučit steak z krkovičky s liškovou omáčkou a šťouchanými brambory.

Je něco, co vám v restauraci vadí?
Jde zatím o trochu syrové, "nezabydlené" prostředí.

Jakou další restauraci byste doporučil na pracovní oběd?
Café Muzeum nebo Sportovní centrum Hamr Braník, kde mají v létě skvělou terasu s výhledem na řeku.

Stalo se vám někdy u pracovního oběda něco překvapivého?
Mimo obvyklých malých nehod typu košile od omáčky naštěstí ne ;)

Jakou lahev si objednáte, když oslavujete úspěch?
Vzhledem k tomu, že rád běhám a často mi nezbyde než jít běhat večer, tak s celou lahví moc neoslavuju. Nepohrdnu ovšem dobrým německým rieslingem.

Nechceme vás zneklidňovat, ale kdybyste si měl vybrat poslední jídlo před popravou, jaké by to bylo?
Jak říká Woody Allen, před popravou se moc jíst nemá, člověku to nedělá dobře na žaludek. Ale když už by to muselo být, dal bych si dobrou polévku, třeba dýňovou, a pak něco z české kuchyně.

Kontakt na doporučenou restauraci:
Vinohradský pivovar
Korunní 2506/106
Praha 10
www.vinohradskypivovar.cz

Polední menu:
Polévka stojí 35 korun, hlavní jídlo od 90 korun.

Kam rádi zajdete na pracovní oběd vy? Pošlete nám své doporučení: