Terasa U Zlaté studně, Praha
Foto: Archiv restaurace
Podívejte se na top 10 restaurací z Maurerova výběru.
1. Terasa U Zlaté studně, Praha Fantastický výhled v kombinaci s noblesní atmosférou a excelentní kuchyní Pavla Sapíka v letošním roce zabodoval naplno a podnik oblíbený mezi pražskými gurmety i turisty vynesl na první místo žebříčku Maurerova výběru Grand Restaurant.Autor / zdroj: Archiv restaurace
1. Terasa U Zlaté studně, Praha Pavel Sapík rád pracuje s plody moře, vynikající je royal steak z argentinské svíčkové z plemene angus nebo česká klasika. Trio z tuňáka má restaurace na jídelním lístku už od roku 2007.Autor / zdroj: Archiv restaurace
2. Radisson Blu hotel, Alcron, Praha Restaurace Alcron v hotelu Radisson Blu získává pod vedením šéfkuchaře Romana Pauluse od roku 2012 pravidelně michelinské hvězdy a vysoko boduje i v letošní Top 10.Autor / zdroj: Archiv restaurace
2. Radisson Blu hotel, Alcron, Praha Alcron je koncipován jako degustační restaurace, což znamená, že si naši hosté mohou sestavit své menu podle vlastní nálady a aktuální chuti, vysvětluje Paulus strategii podniku.Autor / zdroj: Archiv restaurace

3. Bio Farma Košík, Tuchom Jediné překvapení letošního žebříčku, i když Farmu Košík v obci Tuchom milovníci kvalitního jídla už několik let dobře znají. Do Top 10 se ale dostala poprvé.Autor / zdroj: HN – Libor Fojtík

3. Bio Farma Košík, Tuchom Největším unikátem typické venkovské restaurace jsou vlastní suroviny. Místní pečené jehněčí, ale i brynzové halušky jsou nepřekonatelné.Autor / zdroj: HN – Libor Fojtík
4. Koishi fish & sushi, Brno Otevření vytříbené brněnské restaurace Koishi zabralo dva roky. Díky důkladné přípravě vznikl podnik, který překvapil nejen brněnské, ale i pražské gurmány a gurmety.Autor / zdroj: Archiv restaurace
4. Koishi fish & sushi, Brno Kreativní pokrmy z něj učinily nejlepší brněnskou restauraci, jež se pravidelně umisťuje v první desítce Maurerova výběru. Moderní design s velkými okny a působivou tapetou se propojuje s vytříbenou kuchyní.Autor / zdroj: Archiv restaurace
5. Restaurant Le terroir, Praha Stálicí mezi pražskými gurmánskými podniky proslavilo mistrovství šéfkuchaře Jana Punčocháře, který zdejší kuchyni vedl dlouhých deset let. Le terroir okouzlí magickým prostředím.Autor / zdroj: Archiv restaurace
5. Restaurant Le terroir, Praha Menu, na které nyní dohlíží Punčochářův nástupce Pavel Pavlík, se neustále mění. Jedinou stálicí jídelního lístku je na tři způsoby připravená venkovská kachna z Nantes.Autor / zdroj: Archiv restaurace
6. Restaurace Bellevue, Praha Bellevue, která patří do gastronomické skupiny Zátiší Group, je moderní restaurace se zaměřením na francouzskou kuchyni připravenou z těch nejlepších surovin. Jednou z velkých výhod je nádherný výhled na Pražský hrad i profesionální obsluha.Autor / zdroj: Archiv restaurace
6. Restaurace Bellevue, Praha V restauraci pravidelně probíhají nejrůznější gastronomické události, mezi které patří například dva týdny lanýžů nebo ukázky práce světových kuchařů.Autor / zdroj: Archiv restaurace
7. Essensia, Praha V restauraci Essensia, která sídlí v elegantních prostorech luxusního hotelu Mandarin Oriental, vládne vyhlášený šéfkuchař Jiří Štift. Jeho kuchyně je rozkročena dvěma směry. Vedle vybroušené české klasiky nabízí špičkové asijské speciality.Autor / zdroj: Archiv restaurace
7. Essensia, Praha Essensia nabízí přehlídku nejslavnějších jídel z asijského kontinentu, která jsou připravená podle tradičních receptů, ovšem z nejlepších surovin a pomocí moderních metod.Autor / zdroj: Archiv restaurace
8. La Degustation Boheme Bourgeoise, Praha Vlajková loď gastronomického impéria restauratéra Tomáše Karpíška patří již několik let mezi nejlepší podniky v Praze a pravidelně obhajuje michelinskou hvězdu.Autor / zdroj: Archiv restaurace
8. La Degustation Boheme Bourgeoise, Praha Šéfkuchař Oldřich Sahajdák je příznivcem moderní české kuchyně připravované z lokálních surovin a jeho krédem je, že špičková gastronomie má být především zábava.Autor / zdroj: Archiv restaurace
9. Promenáda, Karlovy Vary Nejlepší restaurace v Karlových Varech s více než dvacetiletou tradicí se pravidelně objevuje v desítce nejlepších českých restaurací. Její majitel Svatopluk Pazderka si zakládá na rodinné atmosféře a osobním přístupu k hostům.Autor / zdroj: Archiv restaurace
9. Promenáda, Karlovy Vary Jedním z pilířů nabídky jsou čerstvé ryby a plody moře, které se vozí dvakrát týdně z Hamburku. V Promenádě si vyrábějí domácí zvěřinové paštiky i sorbety, vyhlášená jsou bílá husí játra či pečená husí prsíčka v šouletu.Autor / zdroj: Archiv restaurace
10. Chateau Mcely, Piano Nobile Zámecká restaurace v Chateau Mcely pod vedením šéfkuchaře Jana Štěrby získala loni první místo, letos se do první desítky dostala jen těsně.Autor / zdroj: Archiv restaurace
10. Chateau Mcely, Piano Nobile Kromě elegantního interiéru Piano Nobile nabízí na podzim šneky pěstované ve vlastní zámecké farmě, dalším unikátem je karamelová zmrzlina ve sladko-slaném tónu nebo sorbet z černého piva.Autor / zdroj: Archiv restaurace