Malostranský podnik Noi
Foto: Noi
Restaurace Noi získala vyznamenání za nejlepší Phad Thai nudle v České republice. Vyhledávanou specialitou je mořský vlk připravený v páře. Šéfkuchařkou je zde Nathaya Kaewphoopha z Bangkoku, která vařila v dnes už zaniklé restauraci Bořka Šípka.

Autentická thajská kuchyně, připravovaná z kvalitních surovin a podávaná v působivém prostředí. S takovým konceptem přišla před sedmi lety populární malostranská restaurace Noi, která dnes patří mezi nejlepší thajské podniky ve městě.

Z nabídky

Mořský vlk v páře marinovaný v domácí sladko-pálivé omáčce s čerstvými thajskými citrusy a chilli papričkami  290 korun

 

Phad thai koong – smažené rýžové nudle s krevetami, tofu, vejcem, karotkou, pórkem, cibulkou, fazolovými lusky, oříšky a tamarindovou omáčkou   260 korun

 

Jarní zeleninové závitky se sladkou chilli omáčkou 95 korun

 

TIP

Pokud nechcete pít alkohol, objednejte si domácí ledový čaj s limetkou a mátou, domácí bezinkovou šťávu či osvěžující limonádu z čerstvého zázvoru.

Restaurace Noi se od samého začátku chtěla výrazně odlišit. Thajská kuchyně byla v české metropoli prezentována především jako fastfoodová kuchyně, připravovaná z běžných surovin. V restauraci Noi vsadili na kombinaci prvků fine dining, tedy působivého prostředí, perfektní obsluhy a vybroušených thajských specialit.

Záměr se vydařil, restaurace si našla vděčnou klientelu a již řadu let patří mezi nejoblíbenější thajské restaurace v Praze. Základem úspěchu je samozřejmě autentická podoba thajských pokrmů, které připravuje zkušená šéfkuchařka z Bangkoku Nathaya Kaewphoopha, již do Prahy přivedl Bořek Šípek pro svou legendární, dnes již zaniklou restauraci Arzenal.

Nejlepší nudle v zemi

Menu nabízí víceméně stálou kolekci nejslavnějších thajských specialit, připravených v autentické podobě, snad pouze s výjimkou pálivosti, která je oproti thajským originálům mírně snížena tak, aby si všichni hosté mohli užít pestrou kombinaci orientálních chutí. Největší specialitou podniku jsou smažené rýžové nudle Phad Thai, legendární thajská klasika, která se podává buď s kuřecím masem, nebo s krevetami, a dále pak s tofu sýrem, vejcem, oříšky a tamarindovou omáčkou.

Právě za tento pokrm získala restaurace Noi vyznamenání za nejlepší nudle Phad Thai v České republice, které uděluje organizace "Thai Select". Tato společnost podporovaná thajskou vládou oceňuje každý rok ty restaurace, které připravují autentické thajské pokrmy a dodržují původní receptury.

Mořský vlk v páře

Z klasických thajských předkrmů doporučujeme především výtečné kuřecí soté s arašídovou omáčkou, za zkoušku stojí také obě vyhlášené thajské polévky, a to jak Tom Yam, ostrá polévka s kuřecím masem či krevetami, tak Tom Kah, která je jemnější, neboť je dochucená kokosovým mlékem.

HN

Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.