Ola Kala Bistro
Foto: Ola Kala Bistro
Ola Kala Bistro se inspiruje v zahraničním trendu bistronomie - propojení francouzského bistra s fine dining restaurací. Na jídelním lístku je maximálně šest hlavních chodů. Hlavním tahákem je svíčková s omáčkou, která se podává odděleně.

Komorní prostředí v nejlepším slova smyslu. Působivý interiér starosvětského "salonu", rychlá a příjemná obsluha, jednoduchý jídelní lístek s několika pokrmy připravenými s maximální péčí. Z Ola Kala Bistra odcházejí hosté spokojeni a pozitivně naladěni.

Ola Kala Bistro na pražských Vinohradech je relativně malá restaurace s 32 místy, jejíž předností je útulnost, precizní servis a vybroušená kuchyně. Majitel podniku a šéfkuchař v jedné osobě Michal Nikodém ji otevřel po mnohaletých zkušenostech s kuchařskou školou Ola Kala a již dopředu měl pečlivě promyšlený koncept celého podniku.

Z nabídky

Jizerský pstruh připravený metodou sous vide, do křupava opečený na přepuštěném másle s bramborovou kaší, listový salátek     287 korun

 

Lahodná smetanová omáčka dle tradiční staročeské receptury s pomalu dušeným českým hovězím masem a domácím knedlíkem      257 korun

 

TIP

Ochutnejte rokfórovou pěnu s pečenými fíky a ořechy ve slaném karamelu. Novinka na menu se setkala s obrovským úspěchem.

Inspiroval se v zahraničí, kde přichází do módy takzvaný trend bistronomie, což znamená jakési propojení francouzského bistra s fine dining restaurací.

Top blade steak

Vaří se sice z poměrně běžnějších surovin, ty jsou však precizně připravené a vzorně servírované, čímž hosté získávají mimořádné kulinární zážitky za mnohem nižší ceny než v klasické fine dining restauraci.

Stálá nabídka v Ola Kala Bistru, která se obměňuje zhruba čtyřikrát v roce, obsahuje jen několik položek, zhruba pět předkrmů, šest hlavních chodů a pět dezertů. Vedle toho mohou hosté ochutnat denní speciality uvařené podle aktuální nabídky surovin na trhu.

Mezi nejoblíbenější pokrmy patří v současné době top blade steak s křupavými steakovými hranolky, cuketovou remuládou, silnou hovězí burgundskou šťávou a salátkem. Zvláštností top blade steaku je použitá surovina, neboť se připravuje z hovězí plece, která se běžně upravuje spíše dušením. V Ola Kala Bistru ovšem používají plec z masitého anguse a připravují z ní perfektní šťavnaté steaky.

HN

Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.