Restaurant Olivier
Foto: Restaurant Olivier
Gastronomický průřez italskou a francouzskou kuchyní včetně výtečných vín z obou zemí nabízí restaurace z jihočeské metropole, která v létě oslaví dva roky existence. Olivier klade důraz na čerstvé suroviny, poctivý přístup a pohodovou atmosféru.
Tip

Rodiče s dětmi ocení nadstandardně vybavený dětský koutek s dvaceti místy, kde se mohou jejich ratolesti zabavit.

Z nabídky

Ravioli plněné husím konfitem     189 korun

Kuřecí prso z kukuřičného kuřete pečené na grilu     149 korun

Zkušený šéfkuchař a budějovický patriot Robert Burian vsadil ve své restauraci Olivier na prolnutí hned několika důležitých směrů. Inspirací se mu stala středomořská gastronomie plná čerstvých ryb i kvalitních regionálních surovin zarámovaná do velmi milého, vzdušného a svěžího prostředí, které vyzařuje pozitivní atmosféru s nádechem provensálského venkova.

A protože současně prosazuje také kuchařskou poctivost, výsledek je více než uspokojivý. V restauraci Olivier se dvakrát denně peče domácí pečivo, dělají domácí těstoviny a obsluhuje tam příjemný personál.

Krevety versus chobotnice

Jídelní lístek je víceméně stálý, každý den ho však doplňují především sezonní pokrmy z denní nabídky. Čerstvé ryby i chobotnice si hosté mohou prohlédnout a také vybrat ve vitríně s ledem.

A co v restauraci vyzkoušet? Naprostou povinností je ochutnávka výborné domácí pasty (v nabídce je vaječná i bezvaječná), připravené podle italské tradice v kombinaci s jednoduchými, ale kvalitními surovinami.

Asi největším pokladem z této nabídky jsou domácí ravioli plněné husím konfitem, které mají příjemně plnou a sytou chuť. Šéfkuchař vozí husy z nedaleké biofarmy z Rakouska, nicméně většinu z nich upeče během svátku sv. Martina.

Vedle těstovin stojí za pozornost třeba prso z kukuřičného kuřátka, které je potírané estragonovým medem a upečené na grilu, či provensálská specialita z dušeného masa a zeleniny la daube, v níž vynikne delikátně propojená chuť s nádechem česneku, vína a bylinek.

HN

Ještě na vás čeká 70 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.