Restaurace Zlý časy.
Foto: HN – Jan Rasch
Pivo, neoddělitelná součást našeho kulturního dědictví, téma vášnivých debat více či méně znalých konzumentů, ale i semeniště všemožných klišé. Cest, jak se dostat z účinného dosahu reklamní masáže velkopivovarů, je více. Pojďme si ukázat jednu z nich.

Restaurace, hospoda, pivní bar. Na počátky byly Zlý časy v Praze-Nuslích suterénní podnik, kde se dal cigaretový kouř doslova krájet. Už v té době bylo možné ochutnat na pípě více než dvacet různých točených piv. Zásadní zlom nastal po zavedení zákazu kouření a rozšíření podniku na tři zóny, každou s vlastní výčepní stolicí.

Celkem je k dispozici 48 píp a studium míst původu u jednotlivých piv může připomínat malé zeměpisné cvičení. Vyvěšené průvodní listy ukazují, z jakého českého či moravského města (většina případů) či státu pivo pochází. Pravidelní hosté tak spíše než památky přiřazují jednotlivým lokalitám názvy pivovarů: Broumy – Matuška, Kocour – Varnsdorf, Tambor – Hradec Králové, Poutník – Pelhřimov.

HN

Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.