Vánoční polévka z kapra podle Pavla Pospíšila.
Foto: CzechTourism
Jemný souzvuk vývaru z ryby a kořenové zeleniny se smetanou korunovaný na závěr čerstvou petrželkou a na másle osmaženými kousky rohlíku podle Pavla Pospíšila. Podívejte se, jak vaří vánoční polévku první český michelinský šéfkuchař, který vlastní jednu z nejlepších restaurací v Německu.

Není na světě jiného národa, který by adoroval kapra tak jako Češi. Přijde to každý rok, i když pravda jen na Vánoce, kdy týden před Vánoci rybáři promění v zisk zhruba 80 procent svojí práce. Navzdory tomu, že zbytek světa (a ostatně ani sami Češi se svou vánoční kapří tradicí) nechovají k masu této ryby zrovna úctu.  S tím správným přístupem to ale může být opravdová hvězda vánočního stolu.

Já jsem se o tom přesvědčila s prvním soustem polévky z kapra od Pavla Pospíšila. Byla to šťastná náhoda, protože první český kuchař, který kdy získal michelinskou hvězdu, (bylo to v roce 1981), má restauraci v Baden-Badenu a do Česka přijíždí jen občas. Změnila ale můj přístup ke kapří tradici napořád.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.