Piva se v hospodách pije stále méně, Češi si ho raději koupí domů.
Foto: HN – Libor Fojtík
11. 7. 2012 12:00
Sdílet
Výroba piva má svou poetiku. Od díla, které vznikne smícháním vody a sladu, přes sladinu a mladinu až po mladé pivo odpočívající ve sklepích. Víte, jak vzniká nápoj, kterého každý Čech včetně starců a kojenců v průměru vypije téměř 160 litrů za rok?
Je to vlastně takový malý zázrak. Vezme se voda a slad a potom chmel a kvasinky. A to všechno se zahřívá a zchlazuje a zahřívá a zchlazuje a zahřívá a zchlazuje. A také filtruje a nechá správně dlouhou dobu odpočívat. Za pár měsíců je z toho pivo.
Přečtěte si, co všechno musí v pivovaru podniknout, aby ze čtyř základních surovin uvařili oblíbený mok.
HN
Ještě na vás čeká
95 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
Zadejte prosím platný e-mail.Tento e-mail je již použit. Zadejte jiný nebo se přihlaste
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.
Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.
Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:
Platba kartou
Rychlá online platba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.