Piva se v hospodách pije stále méně, Češi si ho raději koupí domů.
Foto: HN – Libor Fojtík
Výroba piva má svou poetiku. Od díla, které vznikne smícháním vody a sladu, přes sladinu a mladinu až po mladé pivo odpočívající ve sklepích. Víte, jak vzniká nápoj, kterého každý Čech včetně starců a kojenců v průměru vypije téměř 160 litrů za rok?

Je to vlastně takový malý zázrak. Vezme se voda a slad a potom chmel a kvasinky. A to všechno se zahřívá a zchlazuje a zahřívá a zchlazuje a zahřívá a zchlazuje. A také filtruje a nechá správně dlouhou dobu odpočívat. Za pár měsíců je z toho pivo.

Přečtěte si, co všechno musí v pivovaru podniknout, aby ze čtyř základních surovin uvařili oblíbený mok.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.