Ilustrační foto - pivo
Foto: Shutterstock
Ušetřit při výrobě piva se dá řadou různých způsobů. Jsou dokonale legální, ale v reklamních materiálech se o nich nedočtete. Kdo by chtěl slyšet, že do jeho piva se místo sladu přidává sirup a že ho v pivovaru naředili vodou, aby měli nižší účty za energie? Plus oblíbený hospodský podvod na závěr.

Zaručeně tradiční receptura, pivo stejné, jako když uprostřed 19. století poprvé vyrobili český ležák. Oblíbená marketingová mantra českých pivovarů, která tak úplně nesedí. Na velkokapacitních linkách se pivo prostě vaří jinak a má proto i jiné vlastnosti.

Díky technologických kouzlům také pivovar může na pivu šetřit, a průměrný piják piva to nepozná. Nic proti tomu, když mu chutná. Ale máme právo vědět, co si kupujeme. To je celé. Přečtěte si o pár možnostech, které pivovary mají, když chtějí snížit náklady na výrobu - takových, které jim zákon nezakazuje, ale přitom se s nimi nechtějí před svými zákazníky chlubit.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.