Majitel pivovaru a restaurace U Bansethů Vladimír Bašta
Foto: HN – Martin Svozílek
Zničit pověst restaurace obvykle netrvá příliš dlouho, popisuje majitel pivovaru a restaurace u Bansethů v pražských Nuslích Vladimír Bašta. Sám se v pohostinství pohybuje celý život a pití piva miluje. Ve svém podnikání sází kromě lásky k pivu také na úctu k tradici.

Ladislav Bašta se v pohostinství pohybuje celý život a miluje pití piva. Kvůli své zálibě se nakonec rozhodl v pražských Nuslích vedle vyhlášené restaurace U Bansethů postavit malý pivovar. Ten si za pět let svého fungování už vybudoval stálou klientelu. Nyní svůj podnik postupně rozšiřuje o další prostory.

"Hostinec U Bansethů jsem převzal na inzerát v roce 2002. Dříve to byl vyhlášený podnik, ale v té době dost upadal. Navzdory tomu chtěl tehdejší majitel dost vysoké odstupné. Párkrát jsem tam přišel a nebyla tam ani noha. Prý lidi přijdou až v pondělí nebo že je vysoké datum. No stejně ale musel to odstupné podstatně snížit, pak jsme se dohodli," popisuje své začátky u Bansethů Ladislav Bašta.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.