Rebarbora
Foto: J.P.
Na první pohled rebarbora vypadá trochu jako lopuch. Oddenky skryté pod nepohlednými listy se většinou krčí ve stínu plotu nebo nějakého stromu - zkrátka nic, co byste měli hned chuť nosit po celých bedýnkách do kuchyně.

Jakmile se pod nevzhledné listy rebarbory podíváte pozorněji a uvidíte šlahouny v tmavě červeném a jasně zeleném odstínu, tak už na ně možná chuť mít začnete. Syrové jsou ostře kyselé, až to svírá ústa, tato zdánlivá nevýhoda se však při vaření či pečení stává výhodou. Rebarbora skvěle osvěží celou škálu sladkých letních jídel.

Než se rebarbora vyvinula v evropskou dezertovou stálici, chvíli to trvalo. V Himálaji, odkud původně pochází, ji zdejší doktoři tradičně ordinovali na čištění krve a zlepšení trávení.

HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.