„Pečeme vlastní chleba, děláme svoji šunku a ze zvěřiny, kterou chováme ve vlastní oboře, pro naše hosty vaříme nejrůznější speciality,“ říká majitel Gasthausu Trummer.
Foto: Tomáš Hájek
Ještě před nějakými dvaceti lety byl malý kousek východního Rakouska, obklopený Slovenskem, Maďarskem a Slovinskem, nevýznamným, zapomenutým koutem. Oblastí, jež nemá Alpy ani horská plesa. Přesto se Burgenland dokázal vzchopit a nabídnout nejen domácím, ale i zahraničním návštěvníkům zábavu, sport, zdraví a skvělé služby. Sladké současnosti však předcházelo několik hořkých omylů.

Když se v roce 1983 rozhodla největší ropná společnost v Rakousku ÖMV, že v údolí kolem městečka Stegersbach udělá několik cvičných vrtů, aby pod povrchem našla ložiska ropy, nikdo ještě netušil, že tím položila základ turistického ruchu v tomhle dosud nevýznamném městečku. 

„Všechny pokusy byly marné. A tak byl po čtyřech nebo pěti letech jediným nálezem termální pramen. To bylo v roce 1989. Vládě ale trvalo dalších skoro osm let, než vymyslela, jak s léčivou vodou naložit,“ vysvětluje situaci ve Stegersbachu ředitel marketingu zdejší turistické kanceláře Richard Senninger. 

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.