Pamětníci samozřejmě dobře vědí, o jaký prostor jde. Kdysi ve šťastných 90. letech tady sídlila legendární francouzská restaurace Bistrot De Marlene, která nejspíš předznamenala nebývalý gastronomický boom nejen téhle nenápadné mikrolokality, kde dnes jinak funguje snad všechno, co zde otevřete: na pár desítkách metrů čtverečních tu prosperují hned dvě francouzské vinotéky, dvě francouzská bistra, asijská restaurace, italská zmrzlina, španělské delikatesy, několik kaváren i naléváren a dokonce klasický vietnamský obchod. Skoro jako byste ani nebyli v Česku.
Jídlo
Nové Vallmo zkouší štěstí na starém místě

Restaurace Vallmo
Foto: Petr Holec
Rozhoduje lokalita, lokalita a zase lokalita, zní známé klišé realitního byznysu. A totéž platí v gastronomii. Jsou místa, která prostě fungují, i když tam dají v kuchyni svůj talent dohromady Jiří Babica s Láďou Hruškou. A jsou naopak "zakletá" místa, která nefungují, ani když se tam slušně najíte. Jedním z nich je i rohový prostor v Plavecké ulici na pražské Výtoni, kde nedávno otevřela restaurace Vallmo.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.