Restaurace Vallmo
Foto: Petr Holec
Rozhoduje lokalita, lokalita a zase lokalita, zní známé klišé realitního byznysu. A totéž platí v gastronomii. Jsou místa, která prostě fungují, i když tam dají v kuchyni svůj talent dohromady Jiří Babica s Láďou Hruškou. A jsou naopak "zakletá" místa, která nefungují, ani když se tam slušně najíte. Jedním z nich je i rohový prostor v Plavecké ulici na pražské Výtoni, kde nedávno otevřela restaurace Vallmo.

Pamětníci samozřejmě dobře vědí, o jaký prostor jde. Kdysi ve šťastných 90. letech tady sídlila legendární francouzská restaurace Bistrot De Marlene, která nejspíš předznamenala nebývalý gastronomický boom nejen téhle nenápadné mikrolokality, kde dnes jinak funguje snad všechno, co zde otevřete: na pár desítkách metrů čtverečních tu prosperují hned dvě francouzské vinotéky, dvě francouzská bistra, asijská restaurace, italská zmrzlina, španělské delikatesy, několik kaváren i naléváren a dokonce klasický vietnamský obchod. Skoro jako byste ani nebyli v Česku.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.