Jarní bůček ze selete se salátem a vodním melounem
Foto: Pavel Vítek
Vypečený bok z mladého selete ještě ladí s jarem, ale šťavnatý vodní meloun již vítá léto. Překvapivá kombinace surovin ve svěžím sezonním jídle, které okouzlí milovníky salátů i masožrouty.

Budí ve vás představa kuřecího plátku s broskví a sýrem vzpomínky na kulinární hity komunistické restaurační éry? Máte už dost masových špízů s ananasem? A přesto vás spojení masa a ovoce vlastně docela baví? Pak si zkuste recept z nově otevřené restaurace Stará kovárna v pražském Paláci Akropolis.

Vodní meloun se tu snoubí s obzvláště šťavnatým masem, k němuž bychom si tradičně dopřáli spíš knedlo a zelo, a pokrm má překvapivý šmrnc, protože obsahuje vše, co má mít: je svěží a čerstvý, masový a zároveň křupavý, slaný i nasládlý, s hezkým dotykem citrusové nakyslosti. Kdo má rád pikantní říz, může navíc přidat chilli papričku. Meloun svou strukturou a typickou chutí už jen dotahuje vše k dokonalosti.

A že je bůček vrah štíhlé linie? Dejte si menší porci a zapomeňte.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.