Ačkoliv víno prarodiče Romana Fabiga pěstovali v Hustopečích odjakživa, on sám k němu měl spíš odpor. Do vinohradu ho dostal jenom traktor, když ho směl řídit. Zlom nastal v 17 letech, když šel pod dohledem prarodičů na ochutnávku od místních vinařů. "Tam jsem zjistil, že víno není kyselá břečka, že krásně voní a ještě líp chutná…"
Portrét
Tělem mu proudí Sauvignon. Roman Fabig prodává víno do luxusních restaurací a neumí si bez něj představit den

Roman Fabig říká, že moravské víno ve světě nikdo nezná, nejčastěji se pijí vína z Itálie, Španělska a Francie. Chtěl by ale přispět k tomu, aby se to změnilo.
Foto: Lukáš Bíba
Víno mu nechutnalo a kazilo mu prázdniny. Pak ale vyjel do zahraničí, objevil sauvignon a postavil minimalistickou vinařskou budovu. Víno ale vyrábí trochu jinak.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.