Orecchiette s brokolicí, pancettou a pecorinem
Foto: Pavel Vítek
Jsou rychle hotové, populární a skvělé, ne každý si však troufá na domácí přípravu. Těstoviny, to je čirá radost. Zvlášť ty čerstvé. Přitom není třeba víc než kvalitní mouka, voda a troška odvahy.

Plněné ravioli, cappelletti, cannelloni, tortellini, ale i maccheroni, spaghetti, fettuccine, penne nebo třeba zapečené lasagne…, těstoviny jsou jednou z nejvyhlášenějších specialit italské kuchyně. Představte si jakékoliv tvary, Italové vám je naservírují lusknutím prstů, ať už jde o dlouhé nudle, duté i plné rourky, klubíčka, těstovinové pláty, motýlky, vřetena, mušličky či ouška. Dovedou je krásně obarvit a také skvěle ochutit. Vyrábějí je z pevného nekypřeného těsta, s vejci i bezvaječné, a umí je dokonale. Stačí jim smést trochu zbylé mouky z válu, přidat sklenku vody a dostanou své strávníky do kolen.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.