Jehněčí hřebínky na bylinkách s kopřivovými brambory
Foto: Pavel Vítek
Slavnostní oběd by měl stát za to, ať už si dopřejete kuře, králíka nebo třeba kůzle. Jehněčí kotleta je ovšem královnou jarních mas. Šťavnatá, křehká, a když se přidá kopřiva, má jídlo říz, jako když švihne pomlázkou.

Bez tradiční koledy se letos budeme muset obejít, ale ochudit se o tradiční velikonoční speciality by byla škoda. Jednak jsou výtečné − křehká mladá masa, vejce nabíjející energií a křupavá sousta jarních salátů i zeleniny navodí to správné rozpoložení, v němž se tak hezky vítá jaro, a ještě k tomu přispívají k našemu zdraví. Oproti vánočním specialitám jsou to jídla lehká, svěží, a když přidáte i něco "zeleně" z jarní zahrádky, může mít pokrm překvapivé grády.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.