Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Foto: Pavel Vítek v restauraci Hliněná bašta
S vanilkovým krémem, se šodó, nebo "opilé"? Poctivé dukátové buchtičky vám určitě zvednou náladu. Milují je dospělí i děti, jejich výroba má kouzlo a přitom stačí pár základních surovin.

Pokud by mělo nějaké jídlo obstát jako pokrm do nepohody, pak jsou to rozhodně buchtičky se šodó. Domácnost provoní pohodou. Jsou výživné, takže zasytí. Jsou sladké, tudíž přispívají k optimismu a dobré náladě.

Příprava je snadná a na ingredience nenáročná, zvládnou je tedy s trochou zručnosti i sváteční kuchaři. Taky jsou odolné, když dokázaly přežít jak výkrmovou praxi jídelen dob minulých, kde plavaly ouško v řídkém pudinku, tak odklon k jídlům moderního evropského střihu v minulých desetiletích a vrátit se na jídelní lístky i těch nejrenomovanějších labužnických podniků. Jejich dospělá verze dráždí nos příslibem drsného tuzemáku, v luxusnější verzi karibského rumu. Ale taky dětská klasika z poctivé smetany a pravé vanilky umí dělat divy. I z obyčejného dne je najednou svátek.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.