Věděl jsem, že to Daniele Govoni myslí vážně, když mi před časem řekl, že chce v Praze otevřít nejlepší "steakárnu". Zaprvé o masu něco ví, je evropský šampion v barbecue a často se účastní i světových soutěží "steakařů". A zadruhé si dobře pamatuju výbornou vinohradskou restauraci Maso je maso, již otevřel s Matteem De Carlim, majitelem a šéfkuchařem pražské italské restaurace Casa De Carli. Ta bohužel po roce předčasně zavřela, určitě ale byla unikátní v tom, že pod jednou střechou spojovala právě sofistikované barbecue a steaky. Jedná se sice o dva opačné kulinářské postupy, oba ale vedou ke stejnému výsledku: křehkému a šťavnatému masu na talíři.
Jídlo
Jídelní lístky úspěšných restaurací se dnes kopírují stejně jako zprávy na webu, pro MeatEater to ale neplatí

MeatEater
Foto: Radek Úlehla
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.