Je všední den před polednem. Zatímco ostravská Stodolní ulice, zdejší vyhlášená zábavní lokalita, ještě tvrdě spí, bar 2to2, který sídlí nedaleko, má už dávno otevřeno. Vcházím dovnitř, objednám si, obdržím plastovou kartičku s číslem a majitel podniku Filip Mach zpoza baru oznámí, že už mi běží čas. Právě doba, kterou hosté stráví uvnitř baru, rozhoduje o výši útraty.
Portrét
Bar, kde hosté platí především za čas. Majitel věří, že jeho koncept změní svět gastronomie

Ostravský bar 2to2 Filipa Macha je v podstatě sociologický experiment, který se ujal.
Foto: Jiří Zerzoň
Filip Mach zákazníkům účtuje nízké nákupní ceny a k tomu dobu strávenou v podniku. Pokud něco takového funguje v Ostravě, pak už to prý může fungovat všude, domnívá se.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.