Riccarda Lucqueho a Emanuela Ridiho spojuje několik věcí. Oba jsou Italové, mají restaurace v Praze a nově vlastní také "pizzerie": Lucque podnik Amano na pražském Poříčí a Ridi provozuje Manú Praga na konci nedaleké Revoluční ulice. Slovo pizzerie jsem dal radši do uvozovek, protože v Česku má horší konotace − často znamená veřejnou vraždu italského jídla po česku. Navíc nové "pizzerie" Lucqueho i Ridiho nejsou zaprvé jen pizzerie, protože si v nich dáte i jiné tradiční italské jídlo. A zadruhé v nich dělají "gurmet" pizzu, jak oba říkají: v Amanu pomocí netradičních ingrediencí, zatímco v Manú Praga prostě tím, že tu pečou pravou neapolskou pizzu.
Jídlo
Italský heavy metal v Praze. Riccardo Lucque se svou pizzou s bůčkem trefuje do českých chutí

I kdybyste náhodou nepropadli pizze s bůčkem, zajděte si do Amana jen na dezert a kafe. Stojí to za to.
Foto: Radek Vebr
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.