Není snadné gastronomicky definovat restauraci Výčep sídlící na pražských Vinohradech. Jak napovídá její název i velká černobílá fotka spisovatele Bohumila Hrabala nad výčepem, jde spíš o hospodu. Ochutnejte ale jakékoli zdejší jídlo včetně chleba a pochopíte, že tohle klidně může být i fine dining − jen za nefinediningové ceny. Byť by to šéfkuchař a spolumajitel tohoto unikátního podniku Jiří Hrachový nejspíš nerad slyšel: miluje totiž poctivé hospodské jídlo.
Portrét
I koprovka musí štípat pod patrem, popisuje svou zálibu ve výrazných chutích šéfkuchař Výčepu Jiří Hrachový

Kuchař a podnikatel Jiří Hrachový
Foto: Pepa Dvořáček
Kdysi zběhl k cizinecké legii, teď má ale v Praze unikátně koncipovanou restauraci, i když po škole neuměl vůbec nic.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.