Je rychlé, snadné, pikantní, syté, perfektní. Být Magdalena Dobromila Rettigová muž a psát své kuchařky v prostředí starého amerického západu, možná by radila: "Vraž do toho flák masa, pořádnou porci papriček, chceš-li větší sílu, přidej jalapeño. Máš-li hlad jako vlk, uvař fazole…"

Ale na fazole pozor, ty se v Texasu dříve do pokrmu nikdy nepřidávaly přímo. To by bylo faux pas, průšvih, svatokrádež… Konzervativní zastánci texaského národního jídla považují totiž přidání fazolí v průběhu vaření doslova za jeho znesvěcení. Uznávají je jako přílohu, ale jako součást tradiční speciality? Nikdy.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se