Setkáváme se krátce před polednem a tým v otevřené kuchyni za námi je právě v jednom kole. A ačkoliv je Radim Gerlich ten den v civilu, bílý rondon obléká několikrát týdně. "Dodržuji víkendy, ale jinak jsem v kuchyni často. Ne že bych svůj tým přímo kontroloval, jsou to zkušení profesionálové," říká. Rád je ale jeho součástí a podílí se na dobré pracovní atmosféře.

V době, kdy Radim Gerlich do hotelu nedaleko Karlova náměstí přišel, tu fungoval podnik, který byl spíš než restaurací klubovým barem. "Tomu odpovídalo i místní jídlo – v nabídce byly sendviče, burgery, nachos a pár steaků," vybavuje si rodák z Čeladné nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm. Lidé se do Mosaic Housu zkrátka chodili převážně napít a pobavit. Party v přilehlém klubu sice zůstaly dodnes, přibylo ale jídelních stolků i metrů čtverečních v kuchyni a pod vedením šéfkuchaře, který předtím prošel školou restauratéra Riccarda Lucqueho, tu postupně vyrostla plnohodnotná restaurace.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se