Hovězí burger se slaninou a sýrem
Foto: RVV Studio, Vojtěch Resler
Rychlovka z fastfoodu i lahůdka stylových restaurací. Z různých mas nebo s kaviárem či lanýži. Také ten domácí "hambáč" ale nemusí mít chybu.

Vysoký, šťavnatý, musí ho být plná pusa. Jako tkví tajemství chuti parádního steaku v kvalitní surovině, platí to i o burgeru. Jen nepotřebujete nejdražší steaková masa. Naopak, lepší jsou části mírně prorostlé. Například z krku, plece, podplečí je nejchutnější. Maso umlít tak akorát − ani nahrubo, ani najemno, přidat správně vypečenou houstičku. Nikoliv tu nejkřupavější, ale uvnitř trochu vláčnou, s kůrkou nadýchanou i pevnou zároveň. K tomu pár vhodných plátků sýra, zeleninku pro svěžest i chuť, případně i perfektně připravenou slaninku… Možná taková "malá věda", ale ty výsledky!

Kampak se svíčkovou

Může být třeba krokodýlí, rybí, klokaní, pouze sýrový nebo i veganský, ale teď zůstaňme u masa. Nad některými kombinacemi až zůstává rozum stát. Například v podniku Serendipity 3 v New Yorku lákal jednu dobu jídelní lístek na kombinaci hovězího wagyu, lanýžů a kaviáru. Jinde místo lanýžů obohatil wagyu zase humr. Ani foie gras v řadě luxusních verzí nemůže chybět a také plátky jedlého zlata často umocňují dojem opravdu speciální lahůdky.

HN

Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.