Šéfkuchař Chris Oberhammer je rád, když se u něj host cítí jako doma. Pokud mu řeknete, že máte chuť na nějakou dobrou polévku, připraví vám ji, přestože není na jídelním lístku. Každý večer obchází stoly a ptá se lidí, na co mají chuť, zda byli spokojení, nebo jim doporučí, co si dát. Děti klidně zavede do kuchyně.
Jídlo a pití
V kuchyni si i myju nádobí, říká michelinský šéfkuchař, jehož restaurace pojme jen 12 hostů

Šéfkuchař Chris Oberhammer z michelinské restaurace Tilia v jihotyrolském Toblachu
Foto: IDM Südtirol-Alto Adige, archiv Tilie
Ve své restauraci Tilia v jihotyrolském Toblachu má šéfkuchař Chris Oberhammer pouze pět stolů. Sází na špičkové lokální suroviny, které odebírá od malých farmářů hospodařících do deseti kilometrů od jeho podniku. Od 12. prosince do 6. ledna můžete jeho kuchyni ochutnat na akci Skiers’ Christmas na vybraných horských chatách oblasti Tre Cime.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.