Káva chutí, poznáním i hrou

Šálkem dobré kávy Gourmetguru nikdy nepohrdne, a tak si tento víkend (14.−15. října) nenechá ujít Prague Coffee Festival. Letos se uskuteční v kampusu Hybernská a představí se na něm 42 tuzemských i zahraničních pražíren a 16 kaváren. Na programu budou také tzv. cuppingy, tedy profesionální kávové degustace, nebo milk battle, což je soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy. Festival nabídne i řadu workshopů, na nichž si zájemci mohou procvičit například své smyslové dovednosti, vyzkoušet různé metody přípravy kávy v domácích podmínkách nebo se naučit základům latté artu. A když už bude "kávohrátek" příliš, neuškodí třeba trochu hlubší osvěty z přednášek domácích i zahraničních odborníků.

Pivo s vůní konopí

V šumavském městečku Volary pod turisty oblíbenými vrcholy jménem Bobík (souvislost s hrdinou ze Čtyřlístku, o němž v tomto vydání ega! přinášíme hned dva články, není známa) a Boubín navštívil Gourmetguru restauraci s minipivovarem. Restaurace Městského hotelu Bobík stojí přímo na náměstí a pod podlahou skrývá konopné lázně. Jak se volarské pivo vaří, mohou hosté pozorovat rovnou od svých stolů, minipivovar je umístěn přímo v lokále. Zdejší sládek pravidelně připravuje tři druhy − světlou jedenáctku, polotmavou dvanáctku s konopným extraktem a tmavou třináctku. Přímo ve volarském pivovaru ho učil plzeňský sládek, pivo se tu tedy vaří na plzeňský způsob. Pálí také vlastní slivovici, kterou do restaurace dodává, a Gourmetguru potvrzuje, že má říz.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se