Švestkový tatin, mák
Foto: archiv restaurace Mlýnec
Šéfkuchař Marek Šáda na září připravil menu, v němž spojuje sezonní potraviny, jež mají organismus nastartovat pro nadcházející podzim. Na Vinohradech Gourmetguru objevil izraelské bistro - podnik s národními specialitami a přátelskou atmosférou.

Jak se zahřát v září

S pomalu přicházejícím podzimním počasím jde ruku v ruce také úprava jídelníčku. Celodenní horko letních měsíců ustupuje a s chladnými rány a nocemi si tělo žádá jídlo, které organismus prohřeje. Šéfkuchař Marek Šáda z restaurace Mlýnec proto na září připravil menu, v němž spojuje sezonní potraviny v kombinacích, které organismus nastartují. Gourmetguru se těší na celer, švestky nebo mák, které jsou oporami nového menu.

Celer, který se sklidí v září, je silný a plný vitaminů. Marek Šáda proto po celé září připravuje celerovou polévku, podávanou s malinami a uzeným úhořem. Září je také měsícem pórku, který podporuje činnost zažívacích orgánů a napomáhá ke správné funkci ledvin. V mlýneckém menu mu budou dělat společnost jehněčí konfit a české houby ze Šumavy. Pstruh, který je společně se zeleninou servírován jako předkrm, pochází z farmy Štampach od Kokořína, a taktéž zmíněný úhoř. Dezert stojí na harmonické kombinaci švestek a máku.

HN

Ještě na vás čeká 40 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.