Když dáte Italovi rýži, aby uvařil, vystřihne pravděpodobně s pomocí pár dalších ingrediencí risotto. Když požádáte o totéž Španěla, můžete si být skoro jisti, že vám na stole přistane paella. Co mají ty dva pokrmy společného? Základ obou je rýže, která se restuje a dusí spolu s dalšími přísadami. A obě národní speciality se už dávno zařadily mezi pilíře mezinárodní kuchyně.

Rychlá bašta mnoha tváří

Jen si všimněte, že paellu většinou nabízejí v restauracích rovnou pro dva. Pro jednoho se prostě nevaří. Naopak, čím víc strávníků, tím víc se šetří čas i práce. Vezme se jen větší pánev a znásobí se přísady. Právě rychlost a efektivita v zasycení více lidí stojí u kolébky tohoto tradičního španělského pokrmu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se