Roastbeef s opečeným chlebem v restauraci Na tý louce zelený.
Foto: gourmetguru
Kde se občerstvit, když se celé odpoledne procházíte rozsáhlým Kunratickým lesem? Do zahradní restaurace Na tý louce zelený mohou výletníci vyrazit s kolem i se psem. Co se změnilo na Slamníku, který nedávno prošel několikaměsíční rekonstrukcí? Legendární pohostinství vykročilo cestou poctivé kuchyně.

Na tý louce zelený

Na okraji pražských Kunratic, u lékařského centra IKEM, stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený. Gourmetguru se tady zastavil cestou do Kunratického, nebo chcete-li Krčského či Michelského lesa.

Těstoviny s liškovým ragú a sýrovou omáčkou v restauraci Na tý louce zelený.Hospoda má útulnou kruhovou menší část, jejíž stěna je osazená velkými okny, která nabízí výhled na lesní cestu. Větší, oddělený sál se dá pronajmout pro různé oslavy. Na tý louce zelený je ale především zahradní restaurace. Patří k ní spousta místa na venkovní posezení, stojí tu dětské hřiště a psi se vykoupou v malém jezírku.

Z jídelního lístku si Gourmetguru jako předkrm vybral roastbeef pečený po anglicku s česnekovou majonézou a opečeným chlebem. Dostal jemné trhané maso servírované na dřevěném prkénku a potěšil ho i lehce křupavý chléb a několik listů rukoly. Po mase vsadil Gourmetguru na těstovinový hlavní chod. Vybral si zapékané čerstvé nudle s liškovým ragú a parmazánovou omáčkou. Jemná omáčka se rozplývala, těstovin bylo dost a Gourmetguru byl za takové posilnění před procházkou rozlehlým lesoparkem rád.

Na Slamníku

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.