Sádlo a škvarky jsou v české gastronomii stálicí. A právě škvarková pomazánka se stala hitem číslo jedna v nabídce zbrusu nové restaurace Waipawa Letná. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem podnik nevyhlásil bojkot živočišných surovin a neřídil se heslem "vege jede".

Dva dlouholetí kamarádi Daniel Dlouhý a Ladislav Muk nejsou na pražské gastronomické scéně žádnými nováčky. Před čtyřmi lety začali jezdit s dodávkou na letní festivaly, kde jim scházela nabídka bezmasých jídel. "Po dvou letech se nám naskytla příležitost otevřít si kamenné bistro v Kodaňské ulici ve Vršovicích. Zároveň jsme si uvědomili, že je třeba se posunout o krok dál a změnit vegetariánské bistro na veganské," řekl Gourmetguruovi Daniel Dlouhý.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se