Restaurace Salabka je obklopená největším pražským vinohradem.
Foto: Daniel Truhlář
Restaurace a vinařství Salabka sídlí na úpatí kopce v pražské Troji. Součástí podniku je největší vinohrad hlavního města a kromě pěstování se v Salabce vinná réva také zpracovává. Místnímu sklípku velí mladý vinař Tomáš Osička, kuchyni zase šéfkuchař Petr Kunc.

Kdyby se za kopcem netyčily pestrobarevné paneláky a ve vzdáleném údolí zase "sto" věží hlavního města, Gourmetguru by jen stěží uvěřil, že nestojí uprostřed rozlehlého moravského vinohradu. Členitá vinice však patří k trojské restauraci a vinařství Salabka.

Salabka Tomáš OsičkaVinnému sklepení vládne mladík Tomáš Osička, který do Troji přesídlil z rodných Velkých Bílovic. "Pocházím z vinařské rodiny a do Prahy jsem se před třemi lety přistěhoval za přítelkyní. Původně jsem měl v plánu prodávat vysokozdvižné vozíky," vypráví. Dnes se však spolu s vinohradníkem Františkem Běhůnkem stará o 4,5 hektaru vinné révy, na kterém roste 15 odrůd.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.