Víte, co mají společného chlebíčky a architektonické vize Adolfa Loose? Čas, místo a genialitu. Zrodily se počátkem 20. století na území tehdejšího Rakouska-Uherska a spojuje je také jistá nesmrtelnost. A snad ještě něco: Raumplan! Prostorový koncept stavby (chlebíčku), který rezignuje na klasické horizontální uspořádání a vznikají takzvané kubusy (samostatné vrstvy různých delikates) na odlišných výškových úrovních. Není mi známo, že by se proslulý lahůdkář Jan Paukert, považovaný za "vynálezce" chlebíčku, znal se zmíněným světoznámým německo-českým architektem, ani to, kdo od koho "opisoval", ale tipuji, že se vzájemně respektovali. A občas se třeba sešli ve vídeňském Café Hawelka, dali si "neutrální" štrúdl a probírali tehdejší start-upy. Ostatně, ty start-upy Vídni zůstaly dodnes.
Nejdřív zrušili bakalářské práce, teď VŠE zkrátí studium na magistra u poptávaného oboru
Pouhý rok výuky, pak několikaměsíční praxe a diplomová práce bude nově stačit k získání magisterského titulu. A to na Fakultě podnikohospodářské...
26. 4. 2024 ▪ 4 min. čtení