Gourmetguru slaví rád, a to nejen české svátky, ale i ty zahraniční, které se u nás zabydlují. Jako třeba den svatého Patrika připadající na 17. března. Protože svátek je spjatý se zeleným trojlístkem, pomocí nějž údajně křesťanský mnich Patrik vysvětloval Svatou Trojici, barvou tohoto dne se stala zelená. Do ní se halí také gastronomie.
Jídlo a pití
Zápisky protivného hosta: Zelené menu inspirované svatým Patrikem v Restaurantu Hradčany

Tradiční irské solené hovězí
Foto: Archiv Restaurantu Hradčany Savoy
Zahraniční svátky se zabydlují také v české gastronomii.
Blíží se oslavy svatého Patrika a to znamená, že se zelenají také speciality na talíři.
Zelené menu si od 13. do 17. března přichystal také šéfkuchař Restaurantu Hradčany Petr Patočka.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.