Tradiční irské solené hovězí
Foto: Archiv Restaurantu Hradčany Savoy
Zahraniční svátky se zabydlují také v české gastronomii. Blíží se oslavy svatého Patrika a to znamená, že se zelenají také speciality na talíři. Zelené menu si od 13. do 17. března přichystal také šéfkuchař Restaurantu Hradčany Petr Patočka.

Gourmetguru slaví rád, a to nejen české svátky, ale i ty zahraniční, které se u nás zabydlují. Jako třeba den svatého Patrika připadající na 17. března. Protože svátek je spjatý se zeleným trojlístkem, pomocí nějž údajně křesťanský mnich Patrik vysvětloval Svatou Trojici, barvou tohoto dne se stala zelená. Do ní se halí také gastronomie.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.