Dort ego!
Foto: Pepa Dvořáček
Najít dobrého cukráře už není tak těžké, ale stejně to chce jistou dávku trpělivosti. Asi jako když se učíte dělat makronky. A co teprve když si chcete objednat nefalšované cukroví anebo dort pro Boží hod vánoční.

Za odměnu, za vysvědčení nebo prostě jen tak, v neděli odpoledne − pro radost a dobrou náladu. Kdo by rád občas nezašel na dobrý větrník nebo ovocný dort? Průměrný Čech koneckonců podle statistik ČSÚ spořádá necelých sedm kilogramů čokoládových cukrovinek, čokolády a kakaa za rok. Připočteme­­-li k tomu tři kilogramy nečokoládových sladkostí, dostaneme se na úctyhodných deset kilogramů cukrářských výrobků. Takže bez diskusí − Češi si na sladké potrpí.

U gastronomického zážitku však není nakonec ani tak důležitá kvantita, ale kvalita. To dnes už naštěstí vědí i cukráři. V pověstných pražských kavárnách, jako jsou Slavia, Imperial, Savoy či Louvre, si tedy už veškeré dezerty vyrábějí sami a na dobré suroviny i provedení kladou velký důraz. Každá z nich má také svůj vyhlášený dort či jiný zákusek, na nějž pravidelně chodí štamgasti.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.