Místo tradičního cukroví vyzkoušejte třeba perníkové cupcaky. S fondánem si při zdobení můžete vyhrát.
Foto: Archiv Lagarto
Vanilkových rohlíčků, lineckého a vosích hnízd se každoročně najíme dosyta. I tradiční vánoční pečení ale už ovlivnila gastronomická vynalézavost a trend biopotravin. Profesionální i amatérští cukráři pro sváteční tabuli letos připravili perníkové cupcaky, skořicové pralinky nebo biocukroví.

Během adventu se kuchyňská trouba domácích pekařek a cukrářek téměř nezastaví. Krabice se plní vosími hnízdy, zdobenými perníčky, vanilkovými rohlíčky, lineckým s marmeládou... Jestli už vás ale chuť na tradiční české vánoční cukroví pomalu přechází, je načase vyzkoušet alternativu a překvapit s ní třeba i vánoční návštěvu. Co takhle cupcaky nebo pralinky?

Perníkové cupcaky a fondánoví sněhuláci

Severočeská kavárenská síť Lagarto letos otevřela Cake Factory, která peče pro všechny cukrárny řetězce. Ty můžete navštívit například v Mostě nebo Teplicích. Šéfcukrářka s příznačným jménem Laura Dortová s blížícími se svátky vsadila na cupcaky – měkkou a nadýchanou dobrotu, jejíž receptura a tradice k nám přicestovaly z Ameriky. Cukrovinky nejen vánočně vypadají, ale i chutnají - cukrářka je vyrábí s perníkovou příchutí.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.