Vrcholky jihotyrolských ledovců jsou stále zasněžené.
Foto: Barbora Pěničková
V Česku se lyžařská střediska teprve probouzejí k životu, v Ötztalských Alpách na severu Itálie se lyžuje téměř po celý rok. Kromě sjezdovek lákají turisty i hřebenové túry na sněžnicích, třeba za pravěkým ledovým mužem. K Jižnímu Tyrolsku patří také charakteristická gastronomie v podobě knedlíkového menu a dobrého vína.

Přestože české lyžařské areály se teprve probouzejí po letním spánku a sněhové pokrývky tady najdeme jen pomálu, jsou místa, kde se lanovky a vleky rozjely už dávno. Přitom jsou od České republiky co by kamenem dohodil. Nebo za pár desítek minut přelétl letadlem.

Vydali jsme se do Jižního Tyrolska, krajiny plné pasoucích se krav, koz a ovcí, knedlíků na všechny způsoby a také stále zasněžených hor. A nesmíme opomenout ledového muže Ötziho, místní ikonu s dramatickým příběhem.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.