Husy táhly Prahou
Foto: archiv
Gourmetguru tentokrát ochutnal svatomartinské husy. Ta nejlepší se podle něj podávala na Malé Straně. Zašel si také do vinohradské kavárny Mezi srnky a poznamenal, že nový podnik v hipsterství trumfl svého předchůdce. Gourmetguru ochutnal místní specialitu ze svařené kurkumy a mléka.

Husy táhly Prahou

Minutu ticha za 50 hus, které padly za lepší svět minulý víkend v malostranském podniku Atelier Red & Wine. Jak se hned několik pražských znalců dobrého jídla shodlo, a Gourmetguru to musí chtě nechtě potvrdit, právě zde se letos podávala nejlepší svatomartinská husa v Praze. Majitel Lubo Mikuš zmíněné ptáky "ulovil" v Budapešti, dlouze pekl na sektu a servíroval s dvojí zelím, knedlíky i lokšemi.

Gourmetguru nicméně musí konstatovat, že relativně nedávno obnovená tradice (svatý Martin už nepřijíždí na bílém koni, ale přilétá na vykrmené huse, v ruce lahev mladého vína) se letos už pomalu změnila na husí šílenství. Husy nabízely desítky hospod, a to ve velmi kolísavé kvalitě. To samé platí i o víně. Gourmetguru čistě subjektivně vyhlašuje za nejpřívětivější svatomartinské víno výtečně svěží müllerku od Sedláka z Bílovic.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.