Daniela Turecká
Foto: David Turecký
Kulinářka Daniela Turecká měla odjakživa ráda nakládaný hermelín. Jejími zálibami se postupně staly nakládání a zavařování jako takové. Zrodila se tak první česká kuchařka s recepty na nejlepší zavařeniny a nakládané speciality.

Utopenci, hermelíny a okurky nejsou jediné nakládané chuťovky. Pokud jste si to doteď mysleli, o opaku vás přesvědčí mladá experimentální kulinářka Daniela Turecká. Poté co kreativními nápady zaplnila spíže rodiny a přátel, napsala o své zálibě knihu s názvem Nalož to. Vznikla tak vůbec první česká kuchařka, která se věnuje nakládání zeleniny, sýrů a zavařování specialit.

Jak její autorka uvádí, vše začalo láskou k nakládanému hermelínu. "Vařit mě bavilo od dětství. Koukala jsem mámě pod ruce, když doma vařila, nikdy jsem se ale přesně nedržela receptů, vždy jsem je brala spíš jako inspiraci a pak jen nějak upravila k obrazu svému. Jsem experimentátorka," vysvětluje.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.