Srnčí hřbet s grilovanou dýní a houbovou omáčkou
Foto: Zátiší Group
K podzimu patří dýně, jablka, houby, zvěřina... A není důležité, zda mají pravidelné tvary. S doprovodem dýně skvěle vypadá i chutná srnčí hřbet, přitom mohla skončit v odpadcích. Trend taste waste dává šanci potravinám, které běžně vyhazujeme.

Co znamená taste waste? Ochutnat to, co jsme zvyklí vyhazovat. A ta myšlenka se rychle šíří. Naštěstí. Je neuvěřitelné, že až třetina na světě vyprodukovaných potravin končí v koši, přitom by nasytila tři miliardy lidí. Nejde jen o zbytky z domácností a obchodů. Plodiny se zaorávají na poli, protože nemají správnou barvu či tvar, ryby končí zdecimované či mrtvé zpět v moři… Proto vznikly iniciativy jako Zachraň jídlo, které se snaží zabránit plýtvání.

Podzimní sklizně nyní umožňují víc než v jiném ročním období nakupovat rozumně. U drobných producentů, na farmách, statcích, u sousedů. Zeleninu a ovoce často za pár korun − voňavé, intenzivní, přestože na pohled vypadají jinak, než jsme zvyklí z prodejen.

HN

Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.