V čem se Češi za to čtvrtstoletí v gastronomii nejvíce změnili?

Když jsem přišel do České republiky, většina restaurací nabízela tradiční českou kuchyni, nebo se nazývaly "francouzské". Dnes jsou zastoupené snad všechny etnické kuchyně a kvalita je také o mnoho lepší než dříve. 

Co jako rodilý Nor říkáte současnému boomu skandinávské kuchyně v Praze?

Trendy přicházejí a odcházejí, skandinávská kuchyně je nyní "new black", tedy to, co se nosí. My jsme s nejlepšími severskými restauracemi spolupracovali vždycky, většina našich kuchařů prošla školeními v Norsku, Švédsku nebo Dánsku. V Hergetově cihelně máme dva kuchaře, kteří pracovali v tamních michelinských restauracích. Zkrátka skandinávský styl kuchyně i servisu přinášíme do Prahy přes 20 let a teď to vypadá, že jsme konečně trendy.

Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se