Nils Jebens, zakladatel Kampa Group
Foto: HN – Matej Slávik
Začínal jako potápěč Norského královského námořnictva, po listopadové revoluci ale přijel do Prahy, která ho nadchla svojí krásou i nedotčeností trhu. Proto zůstal a jako vášnivý gurmán založil skupinu luxusních restaurací Kampa Group, do které patří Hergetova cihelna nebo Kampa Park.

V čem se Češi za to čtvrtstoletí v gastronomii nejvíce změnili?

Když jsem přišel do České republiky, většina restaurací nabízela tradiční českou kuchyni, nebo se nazývaly "francouzské". Dnes jsou zastoupené snad všechny etnické kuchyně a kvalita je také o mnoho lepší než dříve. 

Co jako rodilý Nor říkáte současnému boomu skandinávské kuchyně v Praze?

Trendy přicházejí a odcházejí, skandinávská kuchyně je nyní "new black", tedy to, co se nosí. My jsme s nejlepšími severskými restauracemi spolupracovali vždycky, většina našich kuchařů prošla školeními v Norsku, Švédsku nebo Dánsku. V Hergetově cihelně máme dva kuchaře, kteří pracovali v tamních michelinských restauracích. Zkrátka skandinávský styl kuchyně i servisu přinášíme do Prahy přes 20 let a teď to vypadá, že jsme konečně trendy.

HN

Ještě na vás čeká 40 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.