Filet z tuňáka s omáčkou z bruschetty a zahradním salátem
Foto: Pavel Vítek
Přezdívá se mu mořská kráva, maso má červené jako hovězí. Pravda, označuje se tak i mořský býložravý savec jménem kapustňák, ale ten je chráněný a na maso už se dávno neloví. To tuňák takové štěstí nemá. Naštěstí pro gurmány.

Skutečně, člověk by si takový steak skoro spletl s hovězím, možná ještě víc s telecím, jak barvou, tak strukturou. Dokonce ani vůně tuňáka není tak intenzivně rybí jako v případě některých jiných mořských ryb. Také proto si jej občas rádi dopřejí i lidé, kteří rybí pokrmy jinak dvakrát nevyhledávají.

Absolutně čerstvý tuňák je nejchutnější v syrovém stavu jako tatarák nebo v podobě tenkých plátků carpaccia. Ale ani ten, který je ochoten konzumovat pouze jídla, která prošla tepelnou úpravou, nepřijde zkrátka − steak z tuňáka je skvělý. Na grilu nebo pánvi se však musí bedlivě hlídat, aby příprava byla skutečně bleskurychlá a maso se sklony k rychlému vysušení zůstalo uvnitř vláčné a šťavnaté. Ovšem i v této podobě platí, že jde o jednu z výživově nejhodnotnějších a hlavně nejchutnějších ryb, které vám mohou přistát na talíři.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.