Středomoří v Troji
Marcel Ihnačák, šéfkuchař a majitel restauraceMarcel Ihnačák, šéfkuchař a majitel restaurace.

Marcel Ihnačák vařil dva roky v michelinské restauraci Jamieho Olivera, nyní má vlastní podnik v prostorách Boutique Hotelu Tanzberg v Mikulově. Vaří i v neděli, ovšem nikoliv pro klienty restaurace, ale pro rodinu a přátele. "Vařím často z vlastních surovin, které mi rostou na zahradě. Občas zařadím i slovenskou klasiku, jako jsou halušky nebo pirohy, ale vzhledem k tomu, že manželka neholduje tmavému masu, většinou upravím nějakou rybu a inspiruji se mediteránskou kuchyní," říká 42letý kuchař slovenského původu, jehož umění budou moci v sobotu 30. července od 13 hodin posoudit návštěvníci Botanické zahrady v Praze-Troji. Proběhne tu totiž Středomořský piknik nad Prahou. Můžete ochutnat skvělé speciality, ale též se dozvědět, kolik okrasných, jedlých nebo léčivých rostlin pochází z tohoto regionu.

Známé kapely na Švihově

Dvě pódia a program v pátek 29. i v sobotu 30. července našlapaný kapelami nejrůznějších žánrů. Jen namátkou: v pátek vystoupí Mandrage, Pražský výběr, Xindl X nebo Monkey Business, v sobotu Mňága a Žďorp, No Name nebo nesmrtelní Kabáti. To vše na vodním hradě Švihov. Kdo si chce zavzpomínat na studentská léta, ať se jede na jednu z akcí putovního letního festivalu České hrady.cz podívat. Mimochodem, v srpnu se festival přesune také na moravské hrady.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se