Díky mixéru je jídlo hotové, jen to hvízdne. Od snídaně až po večeři. Zvlášť pokud milujete nejrůznější ovocná či zeleninová smoothie, pyré či zeleninové krémové polévky, je to v létě ideální způsob, jak se stravovat. Všechno omýt, nakrájet, namixovat, případně ještě trochu povařit a jemná hmota, popřípadě ledová či teplá, je připravena. Že ale nejste žádní vegetariáni? Nezoufejte. Už zbývá na gril přihodit jen nějaký ten kus flákoty.

Špenát, brokolice, fazolky…

Naštěstí jsou dávno pryč doby, kdy na českých zahradách kralovala jen osvědčená klasika: cibule, česnek, mrkev, ředkvičky, maximálně ještě kedlubny… Dnes pěstujeme i spoustu exotických plodin, například fialový hrách, jahodový špenát či burské oříšky, ze skalek vyrůstají opuncie, na záhonech se červenají rajčata, papričky, fazolky nejrozmanitějších odstínů a křivek, na kompostech narůstají dýně roztodivných tvarů, o kanadských borůvkách, fících, kiwi, mochyních a vůbec o ovoci ani nemluvě…

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se