Typickou valašskou pochoutkou je koláč frgál - Ilustrační foto.
Foto: Profimedia CZ
Valašská kuchyně je vydatná a zemitá stejně jako kraj, ze kterého pochází. Chutná po kysaném zelí a kynutých koláčích. V čem tkví kouzlo vyhlášené kyselice, kontrabáše a dalších lokálních pokrmů?

Palčivé, neúprosné, divoké. I tak popisují znalci naše nejvýchodnější hory – Beskydy, které se rozprostírají od Českého Slezska přes oblast známou jako Valašsko až po jihopolské území a slovenskou Oravu. Jejich příroda je ale obdobně přímočaře krásná, podmanivá a hlavně místy ještě panenská. Všechny tyto vlastnosti se promítají do místní gastronomie, která si zakládá na lokálních zdrojích. Zdejší kuchyně je vydatná, silná a zemitá, stejně jako kraj, ze kterého pochází.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.