Palčivé, neúprosné, divoké. I tak popisují znalci naše nejvýchodnější hory – Beskydy, které se rozprostírají od Českého Slezska přes oblast známou jako Valašsko až po jihopolské území a slovenskou Oravu. Jejich příroda je ale obdobně přímočaře krásná, podmanivá a hlavně místy ještě panenská. Všechny tyto vlastnosti se promítají do místní gastronomie, která si zakládá na lokálních zdrojích. Zdejší kuchyně je vydatná, silná a zemitá, stejně jako kraj, ze kterého pochází.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se