Evropané si rádi pochutnávají na jahodách a černém rybízu - Ilustrační foto.
Foto: foter.com/ slgckgc
Drobné ovoce jako jahody nebo rybíz patří mezi tzv. funkční přírodní potraviny s pozitivním vlivem na lidský organismus. Jejich sezona pomalu nastává a v souvislosti s tím probíhá kampaň Neobyčejné vlastnosti obyčejného ovoce. Jejím cílem je mimo jiné rozšířit povědomí o způsobu posuzování kvality vypěstovaných plodů.

Jsou malé, kulaté a hrají všemi barvami. Řeč je o drobném ovoci známém z našich zahrádek i lesů, které se s prvními letními dny hlásí o pozornost. Černý rybíz, borůvky, maliny i jahody začínají pomalu zrát a jsou doslova nabité vitaminy.

"Tyhle bobule navíc zbožňují i děti," říká Karolína Hlavatá, specialistka na zdravou výživu. Podle jejích slov si lidé čím dál více zvykají pravidelně zařazovat ovoce do svých jídelníčků. Přednost dávají hlavně čerstvým plodům a jejich úpravám, jako jsou šťávy nebo smoothies. "Denně bychom měli sníst 200 až 250 gramů ovoce," upozorňuje Hlavatá.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.