Kaiserschmarren neboli císařský trhanec
Foto: Pavel Vítek
Lehoučká palačinka, jahody, maliny, borůvky, trocha cukru. Nic, co bychom neznali. Ale prý to byla císařovna Sisi, jež nedokázala otočit placku, a "pokazila" tak manželovu snídani. Připravte si jednoduchý dezert doma, fantazii se meze nekladou.

Dochází na ně každé jaro. Jakmile z pultů obchodů a později i ze záhonů zavoní čerstvé jahody, zanedlouho se přidají i maliny, borůvky, třešně a višně, rybíz, meruňky…

Císařský trhanec sice nevyžaduje použití čerstvého ovoce, ale s ním bývá vůbec nejlepší. A překvapivě i tady platí, stejně jako třeba u vína, že nejlépe chutná v místě svého vzniku.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.