Na první pohled vás na Kamile Rundusové alias Kamu zaujmou výrazně potetované paže a nakřáplý hlas. Tahle blondýnka je v poslední době známá hlavně díky svému gastronomicko-cestovatelskému televiznímu pořadu a oblíbenému blogu, za sebou má ale spoustu zkušeností v kuchyních celého světa. Nikdy nezapomene na práci v malé restauraci The Bathhouse na břehu jezera v novozélandském Queenstownu. Bylo to poprvé (a zatím naposled), kdy pracovala pod ženou šéfkuchařkou.
Téma
Proč se (ne)stát šéfkuchařkou. Existují důvody, které dělají tohle povolání ryze mužskou záležitostí?

Výjimky, které potvrzují pravidlo: Kamila Rundusová
Foto: Michaela Džurná / MAFRA / Profimedia
Když jsme vyzvali známé šéfkuchaře, aby nám prozradili pár jmen, která by se mohla na české kulinářské scéně brzy proslavit, tajně jsme doufali, že mezi nimi bude alespoň jedno ženské.
Marně. Přitom nejlepší svíčkovou máme obvykle spojenou s kuchyní našich babiček.
Má to snad nějaké důvody? Záleží na pohlaví, nebo spíš na přístupu?
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.