Spousta zeleniny, čerstvých bylin, luštěnin, koření a celozrnných obilovin  taková je blízkovýchodní kuchyně, která si v našich končinách získává stále větší oblibu. Podíl na tom má i Renáta Janů, která v neděli v rámci festivalu arabské kultury Arabfest představila svou Arabskou kuchařku a podělila se o své kulinářské poznatky z Libanonu, Sýrie a zemí Perského zálivu, které procestovala se svým manželem.

"Svěží a velice zdravá kuchyně Středomoří má svá pevná pravidla, podobně jako v jiných částech světa se ale jednotlivé chutě zemi od země trochu liší," prozradila autorka kuchařky. Podle ní lze arabskou kuchyni rozdělit do tří oblastí  libanonskou, kuchyni Perského zálivu a severoafrickou kuchyni, kam patří především země Magrebu, jako je Alžírsko, Tunisko či Libye.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se