Do českých školních jídelen míří thajské jídlo. - Ilustrační foto.
Foto: Aneta Šaferová
Projekt Den světové kuchyně ve školních jídelnách má rozšířit a kultivovat stravovací návyky školáků. Zároveň si klade za cíl vzbudit v dětech i učitelích zájem o zdravou stravu s nádechem exotiky. Tématem prvního workshopu byla thajská kuchyně.

Poslední dobou se společností prohnaly zprávy o zákazu prodeje některých "nezdravých" potravin ve školních bufetech a automatech. Studenti v čele s Českou středoškolskou unií se zákazem nesouhlasí a snaží se upozornit na mnohdy až katastrofální úroveň servírovaných obědů.

Zda jsou například smažené pokrmy zdraví škodlivější než bagety a sladkosti z automatů, je předmětem dlouhodobé diskuse. Faktem ale zůstává, že je potřeba změnit gastronomický koncept školních jídelen a nalákat děti na zdravější stravu, ač pro ně nebývá příliš atraktivní. 

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.